01 лютого 2024 року відбулося засідання виконавчого комітету Саратської селищної ради.

01.02.2024

Розпочалося засідання, хвилиною мовчання та вшанування пам’яті всіх загиблих в наслідок російсько-української війни.

На засіданні виконавчого комітету було розглянуто та прийнято багато важливих питань, які стосуються соціального захисту населення та питань щодо захисту прав дитини.

Було затверджено Порядки надання матеріальної допомоги відповідно до заходів, визначених Комплексною програмою соціальної підтримки населення Саратської селищної територіальної громади на 2023-2025 роки.

Утворено Координаційний центр підтримки цивільного населення при Саратській селищній раді.

Надано одноразову матеріальну допомогу до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших країн та виведення військ з Афганістану у 2024 році.

Надано одноразову матеріальну допомогу одному з близьких осіб загиблих або померлих від травм (поранення, контузії, каліцтва) отриманих під час виконання бойового завдання, пов’язаного із захистом Батьківщини, недоторканості та територіальної цілісності України, які зареєстровані та проживають на території Саратської селищної територіальної громади, у розмірі 50,0 тис. грн.

Надано одноразову матеріальну допомогу військовослужбовцям, які зазнали травм (поранення, контузії, каліцтва), отриманих під час виконання бойового завдання, пов’язаного із захистом Батьківщини, недоторканості та територіальної цілісності України, і зареєстровані та проживають на території Саратської селищної територіальної громади, у розмірі 10000 грн.

Затверджено списки дітей із сімей, які опинились у скрутних матеріальних обставинах, та потребують безоплатного гарячого харчування у закладах загальної середньої освіти, дошкільної освіти та дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти.

Надано статусу дитині, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Надано дозвіл неповнолітньому на вчинення правочину щодо нерухомого майна.

Затверджено висновок про доцільність позбавлення батьківських прав.

Затверджено висновок про визначення місця проживання малолітньої дитини.

Надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

Також, було розглянуто ряд інших важливих питань: щодо об’єктів критичної інфраструктури; присвоєння адреси об’єктам нерухомого майна; розміщення тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності; визначення видів робіт та переліку об’єктів для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у виді громадських робіт, суспільно корисних (оплачуваних) робіт та засуджених до покарання у виді громадських робіт; затвердження плану роботи комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати.

Також, надано одноразову матеріальну допомогу 12 мешканцям Саратської селищної територіальної громади на суму 72 000 грн.

Ви можете відвідати сайт Саратської селищної ради за посиланням: https://saratarada.gov.ua, де розміщено багато важливої та корисної для вас інформації, прийняті рішення виконавчого комітету та сесії селищної ради, новини, оголошення, а також багато іншого.

Поділитися: