14 липня 2023 року відбулося пленарне засідання 26 сесії селищної ради

14.07.2023

Було прийнято рішення про присвоєння звання «Почесний мешканець населеного пункту Саратської селищної територіальної громади»:

- Кузьміну Роману Сергійович (посмертно) – «Почесний мешканець селища Сарата»;

- Смолянцю Сергію Васильовичу (посмертно) - «Почесний мешканець села Михайлівка».

Після прийняття рішення хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів нашої територіальної громади, всіх захисників України та цивільне населення яке загинуло в наслідок російсько-української війни.

На сесії були відзначені наші земляки, які гідно представили Саратську селищну територіальну громаду не лише в Одеській області, а і України в цілому:

- подякою Гросу Максима Анатолійовича, кандидата в майстри спорту України з боротьби вільної, дворазового бронзового призера чемпіонатів України, переможця та призера міжнародних та Всеукраїнських турнірів з боротьби вільної, чемпіона Одеської області, члена збірної Одеської області, який входить до складу резерву збірної України.

- сертифікатом на отримання грошової винагороди у сумі 3000 гривень Лавриненко Валерію Ігорівну, випускницю 11 класу Саратського опорного закладу загальної середньої освіти, яка за результатами проходження національного мультипредметного тесту отримала понад 180 балів з трьох предметів: українська мова – 195 балів, математика – 200 балів, біологія – 200 балів.

Було затверджено селищну програму з підтримки індивідуального житлового будівництва «Власний дім» на 2023-2025 роки.

Внесено зміни до плану роботи Саратської селищної ради на 2023 рік щодо прийняття регуляторних актів.

Укладено Меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції в Одеській області та Саратською селищною територіальною громадою.

Внесено зміни до наступних Програм: взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Саратської селищної територіальної громади, цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, соціальної підтримки населення, Комплексної програми «Сім’я, молодь і спорт та національно-патріотичного виховання», ремонту та утримання автомобільних доріг комунальної власності та загального користування місцевого значення, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства Саратської селищної територіальної громади, комплексної програми «Здоров’я, розвитку культури і туризму.

Внесено зміни до Положення про Відділ культури і туризму Саратської селищної ради.

Прийнято рішення про зміну (перейменування) назв вулиць в селі Новоселівка:

вулицю Мічуріна – на вулицю Ветеранів;

вулицю Павлова – на Боу Петра;

вулицю Пушкіна - на Драгана Валерія;

вулицю Чехова – на Соборна;

вулицю Чкалова – на Ізвоарелор;

вулицю Чижикова – на Гура-Челігідер.

Затверджено Перелік адміністративних послуг, що надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг».

Для приведення закладів загальної середньої освіти у відповідність до норм законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади були прийняті наступні рішення:

- затверджено План оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Саратської селищної ради на 2023 – 2025 роки.

- змінено найменування Саратського опорного закладу загальної середньої освіти та його філій та затверджено Статут в новій редакції, затверджено положення про філії та створено Мирнопільську гімназію шляхом виділу частини майна, прав та обов’язків з Саратського ліцею.

- змінено найменування Зорянського закладу загальної середньої освіти та затверджено Статуту у новій редакції.

- схвалено проєкт рішення «Про перепрофілювання (зміну типу) Введенського закладу загальної середньої освіти Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області у Введенську гімназію Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області та затвердження Статуту».

Прийнято рішення про встановлення місцевих податків і зборів на території Саратської селищної територіальної громади на 2024 рік.

Внесено зміни і доповнення до бюджету Саратської селищної територіальної громади на 2023 рік.

Депутати селищної ради звернулися до Кабінету Міністрів України, Одеської обласної військової (державної) адміністрації, Акціонерного товариства «УКРПОШТА», Одеської дирекції Акціонерного товариства «Укрпошта» щодо захисту прав соціально незахищених верств населення у отриманні послуг, які надаються відділенням поштового зв’язку смт. Сарата центр поштового зв’язку № 3 Одеської дирекції Акціонерного товариства «Укрпошта» у населених пунктах Саратської селищної територіальної громади. У зверненні піднято питання відновлення роботи стаціонарного відділення поштового зв’язку в селах Введенка, Долинка, Мирнопілля та Світлодолинське Саратської селищної територіальної громади. Збереження діючих стаціонарних відділень поштового зв’язку в селах Михайлівка, Новоселівка та Зоря Саратської селищної територіальної громади. Недопущення скорочення штатної чисельності працівників у відділеннях поштового зв’язку селища Сарата, сіл Михайлівка, Новоселівка та Зоря Саратської селищної територіальної громади.

Прийнято депутатський запит депутата Саратської селищної ради Чиклікчи Г.Г. щодо встановлення комплексу автоматичної фото/відеофіксації правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху на відрізку дороги М-15 Одеса – Рені (на м. Бухарест) на в’їзді в населені пункти Зоря та Михайлівка Саратської селищної територіальної громади. Як наслідок, також було прийнято рішення, яке дасть можливість впровадження місцевої мережі стаціонарних технічних засобів (приладів контролю) для фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі.

Розглянуто ряд важливих майнових та земельних питань.

Наприкінці сесії селищний голова подякувала депутатському корпусу за плідну роботи, співпрацю та активну участь у розробці та прийнятті рішень, які націлені на покращення соціально-економічного розвитку нашої громади.

З прийнятими рішеннями 26 сесії ви зможете ознайомитись на новому офіційному сайті селищної ради за посиланням https://saratarada.gov.ua.

Поділитися: