18 жовтня 2024 року під головуванням селищного голови Райчевої В.Д. відбулося чергове пленарне засідання 38 сесії.

18.10.2024

На сесії було розглянуто та прийнято ряд важливих питань.

Присвоєно звання «Почесний мешканець населеного пункту Саратської селищної територіальної громади»:

- Петренко Івану Олександровичу (посмертно) - «Почесний мешканець селища Сарата»;

- Тищенко Олександру Олександровичу (посмертно) - «Почесний мешканець селища Сарата».

Хвилиною мовчання була вшанована пам'ять військових, які загинули в наслідок російського вторгнення на територію України. Світла та вічна пам'ять всім військовим та цивільним хто загинув внаслідок цієї війни.

З урахуванням змін, внесених Постановою Верховної Ради України від 19 вересня 2024 року № 3984-IX «Про перейменування окремих населених пунктів та районів» було приведено у відповідність назву Зорянського старостинського округу та посади старости, а саме: Камчицький старостинський округ, з центром в селі Камчик, до складу якого входить село Камчик.

Змінено найменування Комунального закладу «Саратська дитяча мистецька школа» на Саратська школа мистецтв та затверджено Статут у новій редакції.

Внесено зміни до наступних програм:

- Комплексної програми «Сім'я, молодь, спорт та національно-патріотичне виховання учнівської молоді Саратської селищної територіальної громади на 2024-2025 роки;

- комплексної програми соціальної підтримки населення Саратської селищної територіальної громади на 2023-2025 роки»;

- Програми розвитку культури і туризму Саратської селищної територіальної громади на 2021-2025 роки;

- Програми благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства Саратської селищної територіальної громади на 2024 рік;

Внесено відповідні змін і доповнень до бюджету Саратської селищної територіальної громади на 2024 рік.

Депутати Саратської селищної ради звернулися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення гідної заробітної плати педагогічним та науково-педагогічним працівникам.

Прийнято ряд майнових та земельних питань.

Всі питання порядку денного сесії були детально опрацьовані депутатами на засіданнях профільних постійних комісій селищної ради, які проходили з 14 по 16 жовтня. Сесія тривала 35 хв. та всі рішення були прийняті одноголосно. Дякуємо депутатам та членам виконавчого комітету за плідну співпрацю та активну участь у розгляді та вивченні питань.

З прийнятими рішеннями пленарного засідання 38 чергової сесії та результатами поіменного голосування, ви зможете ознайомитись на офіційному сайті селищної ради за посиланням https://saratarada.gov.ua

Поділитися: