22.02.2023 року відбулося засідання 24 сесії

22.02.2023

22 лютого 2023 року відбулося засідання 24 сесії Саратської селищної ради.

Пленарне засіданні сесії пройшло організовано, плідно в конструктивному руслі. Депутати були налаштовані на роботу, висловлювали пропозиції щодо прийняття рішень винесених на розгляду сесії.

Було прийнято звернення депутатів Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Міністерства оборони України щодо повернення додаткової винагороди у сумі 30 000 гривень військовослужбовцям та силовикам.

Затверджено наступні Програми: взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Саратської селищної територіальної громади на 2023 рік; «Безпека кордону» на 2023 рік; підтримки Першого відділення Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки, проведення мобілізаційної підготовки військовозобов’язаних Саратської селищної територіальної громади та забезпечення заходів пов’язаних із виконанням військового обов’язку, призовом громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2023 рік.

Внесено зміни до таких Програм: розвитку земельних відносин на території Саратської селищної територіальної громади на 2022-2023 роки»; охорони навколишнього природного середовища Саратської селищної територіальної громади на 2021-2023 роки»; соціальної підтримки населення Саратської селищної територіальної громади на 2023-2025 роки» на 2023-2025 роки; розвитку культури і туризму Саратської селищної територіальної громади на 2021-2025 роки; цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Саратської селищної територіальної громади на 2021-2024 роки».

Прийнято рішення щодо зміни назв (перейменування) вулиць в селах Долинка та Нова Іванівка.

Присвоєно звання «Почесний мешканець населеного пункту Саратської селищної територіальної громади» посмертно:

- Атанасову Сергію Васильовичу– «Почесний мешканець села Долинка»;

- Аубакірову Руслану Аманжоловичу - «Почесний мешканець села Долинка»;

- Бошко Ананію Ананійовичу - «Почесний мешканець села Долинка»;

- Драгану Валерію Анатолійовичу - «Почесний мешканець села Новоселівка»;

- Кісеолару Сергію Захаровичу - «Почесний мешканець села Долинка»;

- Кривиденку Максиму Ігоровичу - «Почесний мешканець селища Сарата»;

- Лиходьку Василю Олексійовичу - «Почесний мешканець села Долинка»;

- Сирбу Дмитру Васильовичу - «Почесний мешканець села Новоселівка»;

- Чеботарю Сергію Андрійовичу – «Почесний мешканець села Долинка».

На виконання Закону України «Про повну загальну середню освіту», змінено назви та затверджено статути Введенського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів, Долинського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів, Зорянського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів-ліцей, Михайлівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів, Новоселівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів-ліцей, Саратського опорного закладу загальної середньої освіти I-III ступенів-гімназія, Саратського закладу загальної середньої освіти II-III ступенів з інституційною формою навчання

З метою дотримання законодавства та захисту прав громадян створено відділ «Трудовий архів» Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області та внесено зміни до структури та загальної чисельності апарату Саратської селищної ради та її виконавчих органів на 2023 рік.

Розглянуто ряд важливих майнових та земельних питань.

З прийнятими рішеннями 24 сесії ви зможете ознайомитись на новому офіційному сайті селищної ради за посиланням https://saratarada.gov.ua.

Після завершення сесії селищний голова Райчева В.Д. запросила увесь депутатський корпус відвідати Комунальне підприємство «Саратська центральна лікарня» після реконструкції та капітального ремонту будівлі приймально-діагностичного відділення головного корпусу де будуть розташовуватися: приймальне, терапевтичне, хірургічне та реанімаційне відділення.

З бюджету Саратської селищної територіальної громади на ці заходи було виділено 500 тис. грн. Райчева В.Д. подякувала депутатам селищної ради Сулакову О.С., Лохматову В.О. та Чиклікчи Г.Г. за підтримку та активну допомогу в реалізації цієї справи.

Було презентовано апарат УЗД для приймального відділення, який отримала Саратська центральна лікарня як подарунок від Бесарабської німецької асоціації, а саме Сімона Навотнього, який вже другий рік поспіль допомагає Саратській територіальній громаді в різних напрямках діяльності.

Райчева В.Д. висловила слова подяки директору Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації Одарій-Захар'євій Наталії Вікторівні за постійну підтримку і сприяння розвитку Комунального підприємства «Саратська центральна лікарня», а саме: надання медичного обладнання, професійних та консультативних послуг у сфері охорони здоров’я.

Було обговорено багато інших важливих та нагальних питань щодо подальшого розвитку центральної лікарні. Одним з пріоритетів розвитку є підтримка та залучення молодих медичних працівників та лікарів шляхом матеріального заохочення до заробітної плати, забезпечення житлом фахових працівників для можливості залучення у штат Саратської центральної лікарні нових спеціалістів.

Поділитися: