23 серпня 2024 року під головуванням селищного голови Райчевої В.Д. відбулося чергове пленарне засідання 37 сесії.

23.08.2024

На початку сесії відбулося привітання та нагородження жіночої команди з волейболу – чемпіонок України.

Особливих успіхів домоглися команда жінок, які протягом багатьох років не тільки захищали честь закладів, в яких вчились, а й сьогодні успішно беруть участь й перемагають в змаганнях районного, обласного та всеукраїнського рівнів.

Після перемоги в обласному етапі жіноча команда Саратської селищної територіальної громади з волейболу представляла Одеську область у всеукраїнському етапі, який проходив у місто Берегово Закарпатської області. Уся Україна була свідком справжньої гри нашої команди з сильними подачами, міцними блоками, неймовірними емоціями. Це була запекла боротьба з учасницями 15 команд з різних областей України – серед яких професійні спортсменки-волейболистки.

Спортивний та командний дух чарівних спортсменок, який став поштовхом для перемоги у чемпіонаті України, підтримував тренер - майстр Узунов Анатолій Павлович. Тренував цю команду тренер - майстер Підгірний Валерій Павлович, який помер цього року, всі присутні у залі засідань селищної ради вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.

Дівчата прославили не тільки Одеську область, а і підняли на величний всеукраїнський п’єдестал Саратську селищну територіальну громаду.

Відповідно до комплексної програми «Сім’я, молодь, спорт та національне патріотичне виховання учнівської молоді Саратської селищної територіальної громади на 2024-2025 роки», було вручено сертифікати на отримання грошової винагороди у сумі 3000 грн. спортсменкам і 5000 тренеру.

До складу жіночої команди Саратської селищної територіальної громади з волейболу увійшли: капітана команди – Юлія Товста та члени команди Ганна Іванова, Тетяна Георгієва, Валерія Урсакі, Вікторія Георгієва, Євгенія Волошина (Владова), Марія Касьяненко, Анастасія Саричева, Алла Охрімчук.

Також, відповідно до Комплексної програми Освіта Саратської селищної територіальної громади на 2024-2025 роки, вручено сертифікати на отримання грошової винагороди нашим випускникам: за 1 предмет 180-199 балів 1 тис.грн., 200 балів - 3 тис.грн.:

  • Сапулі Єлизаветі, випускниці Саратського ліцею, яка склала 4 предмети на високі бали: математика - 200; українська мова – 191; історія України – 191; англійська мова – 185 балів.
  • Чіклікчі Івану, випускнику Зорянського ліцею: 200 балів з математики;
  • Тодоровій Анні, випускниці Зорянського ліцею з двох предметів: англійська мова – 191 бал та 184 - математика;
  • Переправці Тетяні, випускниці Саратського ліцею з двох предметів: математика – 189 балів та 183 бали з української мови;
  • Коломицевій Вікторії, випускниці Саратського ліцею з двох предметів: історія України – 194 бали та 181 з української мови;
  • Ткаченко Марії, випускниці Саратського ліцею з двох предметів: біологія - 188 балів та 183 з української мови;
  • Матаєвій Авіталь, випускниці Саратського ліцею:183 бали з історії України;
  • Хливному Микиті, випускнику Саратського ліцею: 191 бал з англійської мови;
  • Базаровій Аріні, випускниці Саратського ліцею:180 балів з української мови.
  • Голубєвій Дар’ї, випускниці Долинського закладу загальної середньої освіти, 188 балів з історії України.

За ініціативи депутата Саратськоі селищної ради Сирбу А.В. було розглянуто питання щодо термінів та якості облаштування «Алеї слави». На засіданні сесії були присутні члени сімей загиблих військовослужбовців, громадськість та преса.

На сесії було розглянуто та прийнято ряд важливих питань.

Внесено зміни до наступних програм:

- Комплексної програми «Освіта Саратської селищної територіальної громади на 2024-2025 роки;

- Комплексної програми «Сім'я, молодь, спорт та національно-патріотичне виховання учнівської молоді Саратської селищної територіальної громади на 2024-2025 роки;

- комплексної програми «Здоров’я на 2023 - 2024 роки» Саратської селищної територіальної громади;

- комплексної програми «Доступна медицина первинної ланки медичної допомоги на 2023-2024 роки» Саратської селищної територіальної громади;

- комплексної програми соціальної підтримки населення Саратської селищної територіальної громади на 2023-2025 роки»;

- Програми розвитку культури і туризму Саратської селищної територіальної громади на 2021-2025 роки;

- Програми розвитку земельних відносин на території Саратської селищної територіальної громади на 2024 рік;

- Програми благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства Саратської селищної територіальної громади на 2024 рік;

Програми «Безпечна Саратська селищна територіальна громада» на 2023 -2024 роки;

- Програми відшкодування різниці між встановленими та фактично застосованими тарифами комунальним підприємствам Саратської селищної територіальної громади на житлово - комунальні послуги для населення на 2024 рік.

Затверджено Програму охорони навколишнього природного середовища Саратської селищної територіальної громади на 2024-2025 роки.

Перед початком 2024-2025 навчального року було створено групи подовженого дня в закладах загальної середньої освіти Саратської селищної ради.

Прийнято рішення про перепрофілювання (зміну типу) Введенського закладу загальної середньої освіти Саратської селищної ради у Введенську гімназію та затверджено Статут.

Змінено голову ліквідаційної комісії для завершення припинення юридичної особи Комунальний заклад «Саратський селищний будинок дитячої творчості.

З зв’язку з внесенням змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування внесено зміни до Регламенту Саратської селищної ради.

Також доповнено предмет господарської діяльності та затверджено статут Комунального Підприємства «ВВЕДЕНСЬКИЙ СІЛЬКОМУНГОСП» у новій редакції.

Затверджено Перелік адміністративних послуг, що надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Саратської селищної ради.

Затверджено звіт про виконання бюджету Саратської селищної територіальної громади за І півріччя 2024 року. Внесено відповідні змін і доповнень до бюджету Саратської селищної територіальної громади на 2024 рік.

Депутати Саратської селищної ради звернулися до Президента України Зеленського В.О. та Верховної Ради України щодо продовження на період дії воєнного стану строків отримання дозволів на здійснення операцій з оброблення відходів, передбачених Законом України «Про управління відходами.

Прийнято ряд майнових та земельних питань.

Всі питання були детально опрацьовані депутатами на засіданнях профільних постійних комісій селищної ради та прийняті більшістю голосів.

З прийнятими рішеннями пленарного засідання 37 чергової сесії та результатами поіменного голосування, ви зможете ознайомитись на офіційному сайті селищної ради за посиланням https://saratarada.gov.ua

Поділитися: