24 квітня 2024 року відбулося засідання виконавчого комітету Саратської селищної ради під головуванням селищного голови Райчевої В.Д.

24.04.2024

Розпочалося засідання, хвилиною мовчання та вшанування пам’яті всіх загиблих в наслідок російсько-української війни.

Про роботу та результати діяльності за 2023 рік звітували керівники комунальних підприємств Саратської селищної територіальної громади.

Добинда Сергій Тимофійович - в.о. начальника Комунального Підприємства «САРАТА КОМУНСЕРВІС» доповів.

У 2023 році для ведення господарської діяльності комунальним підприємством було придбано: мотокосарки, подрібнювач гілок, ємкість для води, шліфувальна машина, обладнання для водомережі (генератор, каскади, насоси), пожежні гідранти, спеціалізована техніка (сніговий відвал для екскаватора-навантажувача).

Проведено оплату проектно-кошторисної документацію та капітальний ремонт покрівлі даху будівлі 12 з улаштуванням утеплення (заходи з енергозбереження) розташована за адресою: Одеська область Б.-Дністровський р-он, смт Сарата.

Заключено договір з відокремленим підрозділом «Білгород-Дністровський РВП ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» для проведення бактеріологічного аналізу питної води (загальної кількості МАФА, колі-індексу, виявлення ентерококів Е coli).

Зібрані тверді побутові відходи вивозяться на полігони твердих побутових відходів. Площа місць видалення відходів становить 5,8 га. У 2023 році проведено рекультивацію сміттєзвалищ

Проблемним питанням є оновлення техніки, яка знаходиться на балансі підприємства та потребує заміни, в зв’язку із закінченням терміну експлуатації. Заміна аварійних ділянок водогону. Для рекультивації сміттєзвалища необхідно придбання бульдозера.

Георгієв Михайло Федорович – начальник КП «Зорянський сількомунгосп» доповів.

Для безперебійного забезпечення питною водою населення у 2023 році було придбано 1 генератору 7 кВт, проведено поточний ремонт 3 насосів, проведено огородження та фарбування свердловин.

2023 році придбано за рахунок місцевого бюджету «Сміттєвоз із заднім завантаженням».

Для покращення надання послуг з централізованого водопостачання та з метою недопущення виникнення інфекційних захворювань серед населення проведено санітарно-мікробіологічні та санітарно-хімічні дослідження відокремленим підрозділом ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ».

Для оновлення матеріально-технічної бази для здійснення заходів з благоустрою протягом року придбано автомобільний причіп, механічну лопату навісну для Екскаватору та мийку Штиль для благоустрою села Зоря, ще придбано 4 стилізованих скульптур «Хлопчик пішохід».

Протягом 2023 року проведено роботи щодо утримання в належному стані мереж вуличного освітлення: проведено поточний ремонт вуличного освітлення, постійно здійснюється поточне обслуговування світлоточок та мереж вуличного освітлення.

Зібрані тверді побутові відходи вивозяться на полігони твердих побутових відходів. Площа місць видалення відходів становить 7 га. У 2023 році проведено рекультивацію сміттєзвалища.

Проблемним питанням є заміна аварійних ділянок водогону.

Василицький Роман Михайлович – начальник КП «Введенський сількомунгосп» доповів.

Комунальним підприємством «Введенський сількомунгосп» у 2023 рік виконувалися наступні види робіт:

  1. Скошування трави, сухостою та карантинних рослин на території сіл Введенка, Нова Іванівка, Кам’янка, Мирнопілля, Нова Плахтіївка.
  2. Обрізка сухих та аварійних дерев на території всіх сіл. Під час підрізування дерев гілки подрібнювалися. Для подрібнювання гілок було придбано гілкоподрібнювач. Подрібнювальні гілки використовувались для опалення адміністративної будівлі комунального підприємства та Мирнопільського закладу освіти.
  3. Очищення всіх населених пунктів від сміття з вивозом на полігон твердих побутових відходів.
  4. Виконувалися роботи по розчищенню комунальних доріг від снігу по всіх селах.
  5. Систематично проводиться робота по здійсненню рекультивації сміттєзвалищ сіл Введенка, Кам’янка, Мирнопілля, Нова Плахтіївка.
  6. Проводилася робота по утриманню в належному санітарному стані всіх 6 кладовищ, спортивних майданчиків, зон відпочинку, меморіального комплексу села Введенка, пам’ятника в селі Мирнопілля. Встановлено огорожу кладовища в селі Нова Іванівка -120 м. та в селі Кам’янка – 32 м.
  7. Розчищено територію від чагарників для прокладання лінії електропередачі до укриття Введенського закладу освіти.

У 2023 році проведено капітальний ремонт ділянки водопровідної магістралі від будинка № 57 до будинку № 60 по вулиці Толбухіна протяжністю 200 м. з заміною на поліетиленову трубу діаметром 63 мм.

Для безперебійної подачі води населенню було придбано генератор FORMIGAL.

КП «Введенський сількомунгосп» уклав договір з відокремленим підрозділом «Білгород-Дністровського районного ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ»» для проведення один раз в півроку (два рази на рік) бактеріологічного аналізу питної води (загальної кількості МАФА, колі-індексу, виявлення ентерококів Е coli).

На балансі комунального підприємства є трактор МТЗ-82 з фронтальним навантажувачем придбаний у грудні місяці 2022 року.

Проблемним питанням є ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ.

Крівцов Михайло Михайлович – начальник КП «Світлодолинський сількомунгосп» доповів.

Протягом 2023 року для забезпечення належного функціонування мереж зовнішнього освітлення на території села Світлодолинське проведено технічне обслуговування мережі та світлоточок, енергоефективна модернізація мереж.

У 2023 році для покращення надання послуг з централізованого водопостачання та з метою недопущення втрат води були придбані кільця та кришки з люками для вуличних колодязів для встановлення аварійних кранів, придбано матеріали для поточного ремонту водопровідної мережі, а саме: з’єднання на труби, трійників та крани.

У 2023 році був придбаний новий глибинний насос для свердловини.

Навесні 2023 року була проведена очистка стічних каналів, проведений поточний ремонт мосту біля кладовища.

У 2023 р. були придбані матеріали для встановлення огорожі кладовища та зроблена часткове очищення кладовища по підготовці встановлення огорожі, яка буде закінчена у 2024 році.

У грудні 2023 року був проведений поточний ремонт даху будинку на стадіоні, який був пошкоджений внаслідок стихії, яка сталася наприкінці листопада 2023 року.

Збирання та завантаження відходів здійснюється безконтейнерним методом працівниками та вивозиться машиною. Зібрані тверді побутові відходи вивозяться на полігон твердих побутових відходів. В селі зареєстровано 1 полігон твердих побутових відходів, площа місця видалення відходів (полігон ТПВ) становить 0,3 га. На полігон твердих побутових відходів щороку приймається близько 15,4 тис.м3 відходів. Навесні 2023 року була проведена рекультивація сміттєзвалища та протягом року ліквідовані два несанаційних сміттєзвалища.

Проблемним питанням є ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ.

Тешко Павло Кирилович – начальник КП «Новоселівський сількомунгосп» доповів.

Комунальним підприємством за 2023 рік виконувалися наступні види робіт:

1. У весняно-літній період проводилася робота по скошуванню трави та карантинних рослин на території села Новоселівка.

2. Проводилась обрізка сухих та аварійних дерев на території села Новоселівка.

3. Роботи по очищенню та розгортанню сміття на сільському сміттєзвалищі.

4. Роботи по розчищенню доріг села Новоселівка від снігу та посипання піщано-солевою сумішшю.

5. Систематично проводиться робота по обслуговуванню (розчищенню) сільського сміттєзвалища.

6. Робота по утриманню в належному санітарному стані дитячого майданчику, прибудинкових територій, стадіону, пам’ятників та скверів села.

Протягом 2023 року було придбано генератор живлення, двох глибинних насосів для артсвердловин. Встановлено електролічильники на двох вежах Рожновського.

Наразі, нагальними проблемами залишаються необхідність придбання власної техніки, заміна старих водопровідних труб, ремонт огорожі стадіону та кладовища, підняття однієї водонапірної башти для збільшення напору води.

Максименко Тетяна Кирилівна – староста Михайлівського старостинського округу та Вололовцев Степан Васильович – начальник КП «Михайлівський сількомунгосп» доповіли.

Комунальним підприємством «Михайлівський сількомунгосп» у 2023 році виконувалися такі види робіт:

1. Покоси трави ручними мотокосами та роторною косаркою на стадіонах на узбіччях доріг, в провулках, парках та на кладовищах с. Михайлівка та с. Долинка.

2. В с. Михайлівка силами КП було демонтовано, зачищено та вивезено будівельні відходи для встановлення нового огородження кладовища, самостійно зварили ворота, зробили вхідну площадку на кладовищі, забетоновано постамент та встановлено скульптуру «Хрест», насаджено ялинки.

3. В с. Долинка встановили «Алею пам’яті»: самостійно позварювали рамки, насадили ялинки та квіти.

4. Постійно проводиться вивіз побутових відходів від населення, а також вивіз сміття, гілок, трави з територій парків, стадіонів та кладовищ с. Михайлівка та с. Долинка.

5. Проводилася робота по утриманню в належному санітарному стані пам’ятників та пам’ятних знаків села.

6. Провели роботу по розчищанню сміттєзвалища.

7. Проведена обрізка сухих та аварійних дерев на стадіонах, на кладовищах, в парках.

8. Встановлена дитяча площадка, проведена лінія електромережі в парку с. Михайлівка.

9. Виконані роботи по розчищенню доріг від снігу на вулицях та в провулках с. Михайлівка.

10. Реставровані та встановленні сміттєві баки на кладовищі.

11. Зроблені та встановлені три шлагбауми.

12. Проведено косметичний ремонт адмінбудівлі.

З початку 2023 року для покращення надання послуг з централізованого водопостачання та з метою недопущення втрат води було проведено роботи щодо встановлення нової водопровідної мережі, кілець з кришками (для аварійних відключень води), біля будинків встановлені та запломбовані лічильники: по вул. Степовій – 876 м, по вул. Чаїри (І) – 396 м, по вул. Чаїри (ІІ) – 235 м, по вул. Миру – 148 м, кладовище – 32 м. Ліквідовано перегнивші вварювання пожежних кранів на свердловинах, замінено електрокабель на свердловині № 4. Було ліквідовано 8 поривів мереж водопостачання.

Проблемними питаннями є водопостачання с. Долинка.

В ході обговорення цього питання голова селищної ради Райчева В.Д. дала керівникам комунальних підприємств протокольні доручення щодо:

- пошуку шляхів для скорочення заборгованості населення за користування комунальними послугами;

- тримання на постійному контролі функціонування та належне утримання сміттєзвалищ, дотримання всіх нормативів екологічної служби;

- вжиття всіх необхідних заходів щодо ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ;

- проведення інвентаризації водогону кожного населеного пункту та надати пропозиції по ділянкам, які мають аварійний стан;

- вивчити питання підняття водонапірної вежі в с. Новоселівка для збільшення напору води.

- прийняття у комунальну власність водонапірних веж в с. Долинка.

Було розглянуто питання стану роботи зі зверненнями громадян, що надійшли до Саратської селищної ради протягом І кварталу 2024 року.

На засіданні виконавчого комітету було розглянуто та прийнято важливі питання, які стосуються соціального захисту населення та захисту прав дитини, а саме:

- зарахування неповнолітнього на квартирний облік;

- затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав;

- затвердження висновку про визначення місця проживання;

- зняття статусу дитини позбавленої батьківського піклування;

- надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

- надання одноразової матеріальної допомоги громадянам до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, у 2024 році.

Внесено зміни до комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Затверджено План основних заходів цивільного захисту Саратської селищної територіальної громади на 2024 рік.

Було прийнято рішення про проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території населених пунктів Саратської селищної територіальної громади.

Розглянуто можливість розміщення тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності фізичній особі-підприємцю.

Схвалено проєкту рішення селищної ради «Про внесення змін і доповнень до рішення селищної ради від 15 грудня 2023 року № 1424-VІІІ «Про бюджет Саратської селищної територіальної громади на 2024 рік».

Також, надано одноразову матеріальну допомогу 6 громадянам в розмірі 44 тис. грн.

З прийнятими рішеннями виконавчого комітету селищної ради та іншою корисною інформацією, ви зможете ознайомитися на сайт Саратської селищної ради за посиланням: https://saratarada.gov.ua.

Поділитися: