25.09.2024 року під головуванням селищного голови Райчевої Вікторії Дмитрівни було проведено чергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Саратської селищної ради

25.09.2024

На порядок денний роботи комісії винесено сім питань:

І. Про забезпечення протипожежного захисту та створення безпечних умов організації освітнього процесу в закладах освіти у 2024-2025 навчальному році в Саратській селищній територіальній громаді.

ІІ. Про стан готовності до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах жезлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Саратської селищної територіальної громади в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

ІІІ. Про якість і безпечність питної води, яка подається населенню та санітарно-технічний стан об’єктів питного водопостачання на території Саратської селищної територіальної громади.

ІV. Щодо епідемічної ситуації та стану виконання «Плану проведення імунізації з кашлюку, дифтерії і правця населення Саратської селищної територіальної громади Білгород-Дністровського району Одеської області у 2024 році».

V. Щодо епідемічної ситуації на інфекційні хвороби спільні для людей і тварин на території Саратської селищної територіальної громади, виконання Комплексного плану профілактики та боротьби з інфекційними хворобами, спільних для людей і тварин, в Одеській області на 2023-2028 роки.

VІ. Про організацію роботи та функціонування пунктів незламності на території Саратської селищної територіальної громади в осінньо-зимовий період 2024-2025 року.

VІІ. Про стан виконання заходів із забезпечення належного функціонування об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

Начальник управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Страт Нелля Григорівна надала інформацію щодо готовності закладів освіти Саратської селищної ради до нового 2024/2025 навчального року, роботи закладів освіти в осінньо-зимовий період 2024-2025 років та забезпечення протипожежного захисту та створення безпечних умов організації освітнього процесу.

Про вжиття необхідних заходів для забезпечення належної підготовки об'єктів житлово-комунального, енергетичного та дорожнього господарства, об’єктів соціальної сфери, інженерних мереж водопостачання та водовідведення для стабільної, безаварійної роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років поінформувала селищний голова Вікторія Райчева.

Начальник Білгород-Дністровського районного відокремленого підрозділу ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» Вікторія Чєботар доповіла присутнім про епідемічну ситуацію з гострих кишкових інфекцій на території Саратської селищної територіальної громади та про якість і безпечність питної води, яка подається населенню.

Головний лікар КП «Саратський ЦПМСД» Олександра Стогній та начальник Білгород-Дністровського районного відокремленого підрозділу ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» Вікторія Чєботар поінформували про епідемічну ситуацію та стан виконання «Плану проведення імунізації з кашлюку, дифтерії і правця населення Саратської селищної територіальної громади Білгород-Дністровського району Одеської області у 2024 році».

Щодо епідемічної ситуації на інфекційні хвороби спільні для людей і тварин на території Саратської селищної територіальної громади, виконання Комплексного плану профілактики та боротьби з інфекційними хворобами, спільних для людей і тварин, в Одеській області на 2023-2028 роки з інформацією виступила, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білгород-Дністровського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області Світлана Чакир.

Заступник голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Михайло Тодоров довів інформацію про організацію роботи та функціонування пунктів незламності на території Саратської селищної територіальної громади в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

Селищний голова Вікторія Райчева приділила особливу увагу стану виконання всіх необхідних заходів для забезпечення належного функціонування всіх об’єктів, які віднесено до фонду захисних споруд цивільного захисту.

По всім питанням Комісією були прийняті відповідні рішення.

Поділитися: