30 квітня 2024 року відбулося позачергове пленарне засідання 33 сесії під головуванням селищного голови Райчевої В.Д.

30.04.2024

Селищний голова відмітила про відзначення сьогодні - Дня прикордонника та можливості вшанувати військовослужбовців, які охороняють межі нашої держави та тих хто загинув за незалежність та територіальну цілісність України. Серед загиблих є наш земляк, уродженець села Новоселівка, прикордонник Дмитро Сирбу.

У зв’язку з оголошенням в Одеській області трауру, внаслідок вчорашнього обстрілу м. Одеса та загибелі цивільних людей, на сесії було оголошено хвилина мовчання.

На порядок денний пленарного засідання було винесено ряд важливих питань, які потребували термінового їх вирішення.

Серед майнових питання:

  • дача згоди на прийняття будівлі громадської організації «Саратська районна організація селянської спілки України» у комунальну власність Саратської селищної територіальної громади;
  • надання згоди на безоплатне прийняття із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Білгород-Дністровського району Одеської області у комунальну власність Саратської селищної територіальної громади;
  • надання згоди на оренду майна.

Земельні питання:

  • затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок, з метою проведення земельних торгів у формі електронного аукціону щодо передачі у користування на праві оренди.
  • надання дозволу ТОВ «лайфселл» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду із земель сільськогосподарського призначення комунальної власності із зміною цільового призначення для розміщення та експлуатації об’єктів і споруд телекомунікацій.

Прийнято рішення про звернення до Господарського суду Одеської області з позовом щодо визнання недійсним державного акта на право постійного користування землею та зобов’язання Підприємства споживчої кооперації «Саратський ринок райспоживспілки» передати Саратській селищній раді земельну ділянку площею 1,23 га.

Внесено зміни і доповнення до бюджету Саратської селищної територіальної громади на 2023 рік.

До винесення на сесію, проєкти рішень пройшли детальне обговорення на засіданнях профільних постійних комісій селищної ради з бюджету та фінансово-економічних питань; з питань земельних відносин та охорони довкілля, комунального господарства, будівництва та підприємницької діяльності, де кожен депутат міг висловити свою думку та позицію.

У питанні «Різне» депутатами було обговорено ряд важливих питань соціального значення:

  • про підтримку сімей загиблих військовослужбовців, які ще не отримали від держави документа щодо офіційного підтвердження статусу загиблого.
  • про розташування «Алеї слави» в селищі Сарата для вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців.

Всі рішення винесені на розгляд порядку денного пленарного засідання 33 сесії селищної ради були розглянуті та проголосовані депутатами.

З прийнятим рішеннями пленарного засідання 33 сесії та результатами поіменного голосування, ви зможете ознайомитись на офіційному сайті селищної ради за посиланням https://saratarada.gov.ua.

Поділитися: