9 березня 2023 року минає 209 років від дня народження генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка

09.03.2023

Шевченко – є справжнім велетнем світової культури, та більш того – уособлює справжній дух української нації, це її серце і душа.

З нагоди відзначення річниці з Дня народження Кобзаря у селищі Сарата відбувся мітинг «Душа митця завжди крилата».

Розпочався захід з виконання присутніми по справжньому народної пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», текст якої написав Тарас Шевченко.

До слова запросили Саратського селищного голову Райчеву В.Д. Вікторія Дмитрівна зазначила, що перед талантом великого письменника, поета ми всі схиляємо голову, адже талант дається Богом. Селищний голова підкреслила, що вірші Т.Г.Шевченка є надзвичайно актуальними у нашому сьогоденні, пророчими, та ще багато майбутніх поколінь буде ними захоплюватись, пам’ятаючи про видатну постать української культури і держави.

Начальник відділу культури і туризму Саратської селищної ради Сухарський А.Б. процитував слова Кобзаря: «Боритеся і поборете», наголосивши, що ці слова надихають українську націю боротися за свою Незалежність і спільно, потужно крокувати до Перемоги.

Неповторну шевченківську атмосферу створили читачі віршів Шевченка. Затамувавши подих, присутні занурювались у слова поета, які, здавалося, написані тільки вчора…

Завершився захід Духовним Гімном України та покладанням квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка.

Поділитися: