День морської піхоти

23.05.2023

Щорічно, 23 травня в Україні відзначається День морської піхоти. Гаслом морських піхотинців є «Вірний завжди», і воно означає, що мужнє плече морського піхотинця надійно забезпечує мир і спокій українців.

Сьогодні у селищі Сарата відбулись урочисті заходи, присвячені Дню морської піхоти. До присутніх звернувся начальник відділу культури і туризму Саратської селищної ради Сухарський А.Б., який підкреслив, що морська піхота – це честь і слава України, гордість українського народу, вірні, мужні і сильні воїни, які захищають нас від російського агресора. Після Гімну України присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Процедура урочистого підняття прапору морських піхотинців відбулась на площі Патріотів.

Військовослужбовців селища Сарата щиро привітала Саратський селищний голова Райчева В.Д., яка зазначила, що морські піхотинці були першими, хто чинив опір агресору у Криму та мужньо і завзято продовжують боронити нашу країну зараз, тому з честю можуть носити титул – «Вірний завжди». Вікторія Дмитрівна побажала воїнам міцного здоров’я, добробуту, родинного затишку та Перемоги.

Зі словами привітання до воїнів звернувся настоятель Свято-Покровського храму селища Сарата Православної церкві України Владислав Шиман, який побажав здоров’я, наснаги до боротьби, Божого благословення та провів молебень за здоров’я захисників України і за упокій загиблих героїв.

Після молебну відбувся урочистий ритуал складання Військової присяги на вірність народу України молодими піхотинцями.

На завершення заходу старший сержант Стойков Микола Іванович був нагороджений (посмертно) медаллю «Захисникам вітчизни». Нагороду та берет отримав його брат, Стойков Іван Іванович.

Поділитися: