День пам’яті жертв Голодоморів

28.11.2023

25 листопада 2023 року у селищі Сарата відбувся мітинг-реквієм «Вогонь скорботи в серці на віки!», присвячений Дню пам’яті жертв Голодоморів. Ведучі занурили учасників заходу у страшні, трагічні події тих часів. Здається, немає жодної сім’ї, яку не торкнувся цей штучний геноцид українського народу.

Хвилиною мовчання зі скорботою вшанували пам'ять жертв Голодоморів.

Саратський селищний голова Вікторія Райчева зауважила: «Страшні часи випали на долю українського народу. Батьки втрачали дітей, діти – батьків. Цілі села, міста гинули від голоду, від штучного голоду, створеного радянською владою. Бо метою було знищення української нації, як такої. Ми маємо пам’ятати про невинних жертв Голодоморів, щоб ніколи більше не повторилося таке жахіття. Вічна пам'ять безвинним жертвам!».

Начальник відділу культури і туризму Саратської селищної ради Анатолій Сухарський у своєму зверненні наголосів, що риторика російського агресора з радянських часів не змінилася – катування, обстріли, депортація дітей. «Хто буде пам’ятати про героїв сьогодення? Про загиблих воїнів, закатоване мирне населення? Маємо пам’ятати ми». Анатолій Броніславович закликав прийняти участь у загальнонаціональній акції та запалити свічу вдома у пам'ять про жертв Голодоморів, а головне – у своєму серці.

Завершився мітинг покладанням квітів до пам’ятного знаку жертвам Голодоморів.

Поділитися: