День українського добровольця

15.03.2023

Щорічно 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Дата була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Зараз Україна переживає найбільше випробування – повномасштабну війну з агресором, який прагне знищити ї незалежність. І добровольцем став весь український народ: ті, хто поповнив лави ЗСУ, тероборони, і хто готовий стати на захист країни завтра. Готовність добровольно боронити Україну і є головною запорукою нашого єдинства та Перемоги.

Сьогодні керівництво Саратської селищної ради відзначило День українського добровольця покладанням квітів до меморіальних дошок загиблим воїнам Максиму Кривиденку та Дмитру Сирбу у селищі Сарата.

Символічним є те, що 14 березня – день народження двох загиблих захисників села Новоселівка - Валерія та Євгена Драган. Представники селищної ради вшанували пам'ять полеглих захисників України, поклавши квіти до їх могил у с.Новоселівка, Введенка та Долинка.

Схиляємо голови перед тими, хто загинув у боротьбі за незалежність нашої землі. Тим, хто продовжує захищати майбутнє свох дітей - міцного здоров'я, сили духу, залізної витримки у найскладніших ситуаціях, мудрих рішень та нових перемог!

Слава Україні! Слава Українським Добровольцям!

Поділитися: