Міжнародний день шахів

21.07.2023

20 липня у Міжнародний День шахів в Саратському селищному будинку культури зібрались любителі цієї чудової інтелектуальної гри.

Урочисту частину заходу відкрила ведуча Авіталь Матаєва та прочитала вірш про «Чорно-білу любов» до шахів.

Зі словами привітання та історією виникнення і розвитку клубу «Сарата-ШАХ» виступив керівник шахового клубу Володимир Мовчан, який розповів про досягнення за роки роботи клубу, про самих сильних та перспективних юних шахістів, які стали відомі вже не тільки на громадському рівні, а і на обласному та навіть міжнародному. Завдяки нашим переможцям селище Сарата відоме в різних куточках України.

На заході був присутній гість з міста Арциза, кандидат в майстри спорту, директор громадської організації Арцизького шахово-шашкового клуб «Гамбіт» - Анатолій Олександрович Афанасьєв.

По закінченню урочистої частини ведуча оголосила початок турніру, який тривав протягом майже трьох годин.

Шахова гра – це гра розумних та гра стратегів. Як і у будь-які іншій грі, в шахах, звичайно, є переможці.

Церемонію нагородження цього турніру проводив начальник відділу культури та туризму Саратської селищної ради А.Б.Сухарський, який зауважив, що шахова гра в Сараті з кожним роком стає популярніше, а гра шахістів - професійніше.

За підсумками гри третє місце посів Хлівний Нікіта, друге місце - Мовчан Наталія і перше - Афанасьєв Анатолій.

За професіоналізм та високі досягнення в розвитку шахової гри грамотою Саратської селищної ради був нагороджений керівник клубу «Сарата-ШАХ» Володимир Анатольович Мовчан.

Учасники турніру отримали задоволення від гри і у всіх залишились приємні враження та спогади. Закінчилось свято фуршетом для усіх учасників шахового турніру.

Саратська селищна рада щиро вітає шахістів з Міжнародним днем шахів! Бажаємо всім спортсменам вдалих виступів, а вболівальникам – яскравих та незабутніх вражень! Успіхів та здобуття високих звань і результатів.

Велика подяка і пошана Збройним Силам України, завдяки яким ми маємо можливість проводити такі заходи! Слава Україні!

Поділитися: