Серед калейдоскопу заходів, присвячених 202-й річниці з Дня заснування селища Сарата, справжньою перлиною стала виставка-презентація художніх робіт «Сарата очима юних художників»

20.03.2024

Цей унікальний проект, присвячений 200-річному ювілею селища Сарата, був реалізований неймовірно талановитими учнями художнього класу комунального закладу «Саратська дитяча мистецька школа» під керівництвом викладача Світлани Колісник. Юним художникам було доручено створити низку робіт, в яких була б відображена історія нашого селища, його унікальність, що пов’язана із людьми, які його заснували, мотивами, які надихнули його засновників зробити безпрецедентне за сміливістю переселення із Німеччини до Бессарабії. І хоча святкування 200-річчя Сарати було перервано повномасштабною війною, робота над проектом не припинялась, напроти - з’явились нові художні твори, які відобразили вже й сьогодення селища.

Із справжнім захопленням учасники заходу роздивлялися невимовно талановиті й напрочуд реалістичні, наче живі картини, кожна з яких була прожита юними художниками й вражала своєю енергетикою!

Про започаткування проекту розповіла в.о.директора комунального закладу «Саратська дитячо-юнацька школа» Людмила Горшкова, яка привітала присутніх з 202-ю річницею з дня заснування селища Сарата й зазначила, що із задоволенням презентує роботи Саратському історико-краєзнавчому музею, щоб картини надихали пишатися своєю маленькою батьківщиною й дозволили поринути у її історичне минуле. Людмила Костянтинівна побажала успіхів музею, розвитку, щоб в умовах сучасності зберіглася значимість і важливість роботи музею, щоб кожен міг почерпнути щось цікаве, дізнатися щось незвичайне і детально ознайомитися з будь-яким цікавлячим питанням чи подією історії.

Викладач Світлана Колісник розповіла про реалізацію проекту та про техніки виконання 16-ти художніх творів, які будуть радувати око всіх присутніх у музеї . Деякі з авторів робіт вже є студентами вищих навчальних закладів пов’язаних з образотворчою майстерністю.

Подуст Анна, учениця «Художнього класу» подарувала репродукцію свого твору «Колодязь» Вікторії Райчевій , адже історичний колодязь - «це початок Сарати» - каже юна художниця - перша зупинка засновників Сарати німців - колоністів у 1822 році. Іванько Валерія, учениця «Художнього класу» презентувала твір «Школа» директору Саратського ліцею Роману Ковшику і побажала мирного майбутнього і процвітання. Також, Валерія репродукцію свого твору «Кірха» - «це будівля, без якої ми не можемо уявити Сарату» подарувала пастору Івану Георгієву.

Саратський селищний голова Вікторія Райчева від щирого серця подякувала юним художникам за чудову експозицію й багатогранні емоції, та зазначила, що вихованці художнього класу продемонстрували справжній патріотизм до свого рідного містечка та придали віру у його щасливе майбутнє.

За реалізацію проекту, майстерність, досконалість, технічне виконання, виявлені при підготовці художнього твору талановитим вихованцям були вручені подяки, а викладачу Світлані Колісник – грамота за особистий внесок у справу естетичного виховання дітей та юнацтва.

Поділитися: