Взаємодія учасників команди психолого-педагогічного супроводу у закладі освіти

28.04.2023

27 квітня 2023 року у комунальній установі «Саратський інклюзивно-ресурсний центр» відбувся практичний семінар на тему: «Взаємодія учасників команди психолого-педагогічного супроводу у закладі освіти» для заступників директорів з навчально-виховної роботи, які відповідають за інклюзивну освіту у закладах загальної середньої освіти Саратської, Плахтіївської, Кулевчанської, Петропавлівської, Успенівської територіальних громад.

Працівниками центру були надані рекомендації щодо організації роботи з учнями, які мають особливі освітні потреби, та опрацювання спеціальних документів, таких як висновок ІРЦ. Згідно з нормативно-правовою складовою визначено кроки порядку організації інклюзії у закладах загальної середньої освіти. Практичні вправи, проведені під час семінару, були спрямовані на демонстрацію значущості та важливості кожного учасника команди психолого-педагогічного супроводу, оскільки всі вони працюють для реалізації головної мети – навчання, виховання та соціалізації Успішної дитини з особливими освітніми потребами. Учасники семінару відзначили надзвичайну користь отриманих знань і навичок, подякували фахівцям інклюзивно-ресурсного центру за методичну підтримку та змістовні вправи, спрямовані на розв’язання змодельованих ситуацій.

Усіх присутніх привітала начальник управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Саратської селищної ради Н.Г.Страт, побажала всім здоров’я, витривалості, мудрості в роботі з даною категорією здобувачів освіти; подякувала директору Саратського ІРЦ Цуркан І.О., а також працівникам центру за дієву допомогу закладам освіти в організації витонченої роботи з дітьми, які постійно потребують нашої всебічної уваги та підтримки; наголосила, що працівники ІРЦ можуть в будь-який час виїхати до закладів освіти та надати педагогами необхідну допомогу на місцях.

Поділитися: