Засідання комісії з питань захисту прав дитини

29.03.2023

29 березня 2023 року відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області під керівництвом селищного голови – Райчевої Вікторії Дмитрівни.

У засіданні прийняли участь: керуючий справами виконавчого комітету селищної ради Тодоров М.І., начальник служби у справах дітей селищної ради Кобиленко С.В., начальник управління освіти, сім’ї, молоді та спорту селищної ради Страт Н.Г., начальник юридичного відділу апарату селищної ради Байло А.А., начальник відділу соціального захисту апарату селищної ради Даракчі О.А., головний спеціаліст служби у справах дітей селищної ради Яковець К.С., головний спеціаліст служби у справах дітей селищної ради Малюк Т.А., завідувач відділом із соціальної роботи КУ «Саратський центр надання соціальних послуг» селищної ради Мкртичян О.І.

Згідно з порядком денним було розглянуто 4 питання.

По-першому питанню, щодо доцільності/недоцільності встановлення опіки над малолітньою дитиною та призначення їй опікуна було розглянуто пакет документів, який надав заявник та заслухано його думку стосовно даного питання. В результаті комісією було одноголосно прийнято рішення, що встановлення опіки є доцільним та рекомендовано виконавчому комітету Саратської селищної ради як органу опіки та піклування підготувати відповідний проєкт рішення.

По-другому питанню, щодо доцільності/недоцільності позбавлення батьківських прав батька відносно його трьох дітей було розглянуто документи, заслухано думку матері та дітей. Під час ознайомлення з зазначеним питання факти невиконання батьком його батьківських прав було підтверджено. Рішення комісії стало одноголосне, а саме позбавлення батька батьківських прав відносно його дітей є доцільним.

Третім питанням порядку денного стало питання стану роботи щодо збереження життя та здоров’я дітей, профілактика нещасних випадків та суїцидів. Аналіз стану справ щодо дитячої безпритульності, бездоглядності та правопорушень серед дітей Саратської територіальної громади.

Четвертим питання було затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідно до якого було розроблено та затверджено 53 індивідуальні плани вищезазначеної категорії дітей.

Члени комісії брали активну участь в обговоренні, висловлювали власну думку та вносили свої пропозиції до відповідних рішень. З'ясовано факти і обставини по кожному питанню окремо.

Поділитися: