Засідання комісії з питань захисту прав дитини

15.11.2023

15 листопада 2023 року відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області під керівництвом селищного голови – Райчевої Вікторії Дмитрівни.

Згідно з порядком денним було розглянуто 7 питань.

По трьох перших питаннях, щодо надання внутрішньо переміщеним дітям, які прибули з місць де ведуться активні бойові дії, статусу дитини, яка постраждала від воєнних дій та збройних конфліктів. Комісією було розглянуто усі наявні документи, заслухано батьків дітей й одноголосно прийнято рішення, що надання 3 малолітнім дітям статусу дітей, які постраждали від воєнних дій та збройних конфліктів є доцільним та рекомендовано виконавчому комітету Саратської селищної ради як органу опіки та піклування підготувати відповідні проєкти рішень.

По-четвертому питанню, щодо доцільності/недоцільності позбавлення батьківських прав батька відносно його двох дітей, були вивчені надані документи, заслухано думку матері й дітей. Факти невиконання батьком його батьківських прав було підтверджено. Рішення комісії стало одноголосне, а саме позбавлення батька батьківських прав відносно його дітей є доцільним.

По-п’ятому питанню, щодо затвердження висновку про визначення місця проживання малолітньої доньки з батьком за адресою його проживання, було заслухано представника служби у справах дітей, який наголосив, що спір в даній справі відсутній, так якадже матір з батьком домовилися й матір надала згоду на проживання дитини з батьком, заслухано батька, дитину й матір, яка підтвердила, що згодна з даним рішенням. Тому комісією було вирішено, що надання висновку в даній справі не є можливим, у зв'язку з відсутністю спору між батьками.

Сьомим питання порядку денного було затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідно до якого було розроблено та затверджено 13 індивідуальні плани вищезазначеної категорії дітей.

Засідання комісії пройшло плідно. Селищний голова та члени комісії брали активну участь в обговоренні, ставили запитання запрошеним, з’ясовували обставини по кожному питанню, висловлювали власну думку та вносили свої пропозиції до відповідних рішень.

Окрім питань, винесених на порядок денний, Вікторія Райчева переймалась вирішенням нагальних потреб та питанням надання всієї необхідної допомоги внутрішньо переміщеним сім’ям з дітьми.

Поділитися: