Засідання комісії з питань захисту прав дитини

22.04.2024

22.04.2024 року, під керівництвом селищного голови – Райчевої Вікторії Дмитрівни, відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області.

Згідно з порядком денним було розглянуто 7 питань.

По першому питанню, щодо затвердження висновку про визначення місця проживання неповнолітньої доньки та малолітнього сина разом з батьком за місцем його проживання, було заслухано представника служби у справах дітей, який повідомив, що діти вже на протязі 6 місяців проживають з сім’єю батька, умови для дітей створені в повній мірі. Також було заслухано батька та дітей, які повідомили, що бажають жити з батьком. Тому комісією було вирішено, що надання висновку про доцільність встановлення місця проживання з батьком за його місцем проживання є доцільним.

По другому питанню, щодо надання, внутрішньо переміщеній дитині, яка переїхала з м.Харків на території Саратської селищної територіальної громади, статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, було встановлено, що дитина зазнали психологічного насильства, яке перенесли внаслідок внутрішньго переміщення, як наслідок залишення свого місця проживання з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту. На комісію було запрошено матір та дитину, яких було заслухано та з’ясовані потреби сім’ї на даний час. В результаті комісією було одноголосно прийнято рішення, що надання неповнолітній дитині статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів є доцільним та рекомендовано виконавчому комітету Саратської селищної ради як органу опіки та піклування підготувати відповідний проєкт рішення.

По-третьому питанням, щодо позбавлення батьківських прав матері по відношенню до її трьох малолітніх дітей були вивчені матеріали та заслухано представника служби у справах дітей, який повідомив, що у зв’язку з загрозою життю та здоров’ю дітей, троє малолітніх дітей були негайно вилучені з сім’ї й та тимчасово влаштовані до сімейних форм виховання. До сьогодні матір з питанням з’ясування де знаходяться її діти, чи необхідна їм будь-яка допомога до служби у справах дітей Саратської селищної ради не зверталась. Рішення комісії стало одноголосне, а саме позбавлення матері батьківських прав відносно її дітей є доцільним.

Четвертим питанням порядку денного булу зняття статусу дитини позбавленої батьківського піклування з малолітньої дитини, яка відповідно до рішення суду була усиновлена громадянами України й на даний час проживає в сім’ї усиновлювачів.

По-п’ятому та шостому питанню, щодо взяття під соціальний супровід КУ «Саратський центр надання соціальних послуг» сімей, які проживають на терторії Саратської територіальної громади було заслухано представника зазначеної установи, який наголосив, що під час супроводу даним сім’ям буде надано ряд послуг.

Сьомим питання порядку денного було затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідно до якого було розроблено та затверджено 13 індивідуальні плани вищезазначеної категорії дітей.

Голова комісії та її члени брали активну участь в обговоренні, ставили запитання запрошеним, з’ясовували обставини по кожному питанню, висловлювали власну думку та вносили свої пропозиції до відповідних рішень.

Поділитися: