Засідання комісії з питань захисту прав дитини

28.05.2024

28.05.2024 року, під керівництвом селищного голови – Райчевої Вікторії Дмитрівни, відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області.

Згідно з порядком денним було розглянуто 4 питання.

По першому питанню про надання дозволу неповнолітній дитині на вчинення правочину щодо нерухомого майна було заслухано начальника служби у справах дітей, неповнолітню дитину та його бабусю, яка вирішила подарувати нерухоме майно своєму онуку. Були вивчені усі документи та одноголосно вирішено надати дозвіл на вчинення правочину.
По другому та третьому питанню, щодо надання, внутрішньо переміщенім дітям, які проживають на території Саратської селищної територіальної громади, статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, було встановлено, що діти зазнали психологічного насильства, яке перенесли внаслідок внутрішньго переміщення, як наслідок залишення свого місця проживання з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту. На комісію було запрошено матір та її дітей. Їх було заслухано та з’ясовані потреби сім’ї на даний час. В результаті комісією було одноголосно прийнято рішення, що надання дітям статусу дітей, які постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів є доцільним та рекомендовано виконавчому комітету Саратської селищної ради як органу опіки та піклування підготувати відповідні проєкти рішень.

Четвертим питання порядку денного було затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідно до якого було розроблено та затверджено 4 індивідуальні плани вищезазначеної категорії дітей.

Селищний голова та члени комісії брали активну участь в обговоренні, ставили запитання, з’ясовували обставини по кожному питанню, висловлювали свою думку.

Поділитися: